Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με δράση ευαισθητοποίησης και καθαρισμού στην παραλία της Αμφιλοχίας

Με διαδραστικά εκπαιδευτικά παιχνίδια, ενημέρωση για το Εθνικό Πάρκο Υγροτόπων Αμβρακικού και με σύνθημα «Μαθαίνω, συμμετέχω, φροντίζω τον τόπο μου» τίμησε ο Δήμος Αμφιλοχίας την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.
Παρέα με τους μαθητές και τις μαθήτριες δημοτικών σχολείων της πόλης και σε συνεργασία με τη Μονάδα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Κοιλάδας Αχελώου και Αμβρακικού Κόλπου του ΟΦΥΠΕΚΑ δώσαμε ραντεβού στη θάλασσα, παίξαμε περιβαλλοντικά παιχνίδια, παρατηρήσαμε με τηλεσκόπιο το τοπίο και συνεχίσαμε με συμβολικό καθαρισμό της ακτής.
Ο Δήμαρχος Αμφιλοχίας Σάκης Τορουνίδης αναφέρθηκε στη σημασία της ευαισθητοποίησης και της ενεργούς συμμετοχής της νέας γενιάς  στην προστασία του περιβάλλοντος και του πλούσιου οικοσυστήματος του Αμβρακικού κι ευχαρίστησε για τη συμμετοχή τους το επιστημονικό προσωπικό της ΜΔ Προστατευόμενων Περιοχών Κοιλάδας Αχελώου και Αμβρακικού Κόλπου του ΟΦΥΠΕΚΑ, Σπύρο Κώνστα, Σταυρούλα Καραβά, Βάσω Τάλλαρου και Δωρίτα Κρανιώτη.
Το παρών έδωσαν ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Αθλητισμού, Αλληλεγγύης και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κώστας Γαλάνης και ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Καθαριότητας και Πράσινου, Αποστόλης Γώγολος.
Θερμές ευχαριστίες στον Όμιλο ΟΤΕ για τη ευγενική υποστήριξη της δράσης με αναμνηστικά μπλουζάκια.